Wilt u een accommodatie aanmelden? Klik hier

Kamphuis

Een kamphuis huren betekent vaak nostalgie

Veel kamphuizen zijn voormalige boerderijen, evenals kampeerboerderijen. Jaren geleden liepen buiten het kamphuis de koeien rond en reden de machines over het land. Op de plek waar jij nu gaat slapen of eten stonden vroeger de koeien. Geeft dat jou wel een gevoel van nostalgie? Boek dan een vakantie in een van de vele kampeerboerderijen die Nederland rijk is. Een voordeel is dat je vaak in een rustige omgeving bent met veel natuurschoon, weidse uitzichten en bijvoorbeeld veel zingende vogeltjes.

Boerderij wordt kampeerboerderij

Vroeger waren er veel en veel meer boeren in Nederland. Veel agrariërs konden de laatste decennia niet goed meer rondkomen en kozen daarom voor een nieuwe bron van inkomsten. Voor heel wat boeren werd dat iets op het gebied van recreatie, in de grote vakantiehuizen. Een slimme oplossing, want veel mensen houden wel van de voordelen van het boerenleven. Veel ruimte, rust en een groene omgeving. Bovendien was de ruimte al aanwezig en moest er alleen het een en ander worden verbouwd. Meerdere scholen kozen ervoor om hun schoolkamp in een voormalige boerderij te houden. In de begintijd waren deze accommodaties heel sober ingericht en stonden er bijvoorbeeld gewoon een aantal stapelbedden in de voormalige stal. Evengoed hadden de kinderen enorm veel plezier.

De kampeerboerderij wordt een luxe groepsaccommodatie

Denken jullie voor het komende familieweekend of het jaarlijkse vriendenuitje aan een accommodatie als een kamphuis of een voormalige boerderij? Dan zul je merken dat het je daar tegenwoordig aan niets hoeft te ontbreken. Je kunt het net zo luxe krijgen als je zelf maar wilt. Veel kamphuizen zijn volledig ingericht op het ontvangen van grote groepen mensen. Soms zijn het complete grote vakantiehuizen waar je qua voorzieningen alles vindt wat je maar kunt wensen.

Groepsverblijven Nederland

Een vakantie met de hele familie of bijvoorbeeld een familieweekend boeken bij een kampeerboerderij is iets wat je waarschijnlijk je hele leven niet meer vergeet. De kinderen vinden het veelal geweldig dat ze buiten meer dan genoeg ruimte hebben om te ravotten en verstoppertje te spelen. De ouderen kunnen ’s avonds heerlijk buiten zitten en genieten van het weidse uitzicht. Hoewel veel mensen het liefst kiezen voor een luxe groepsaccommodatie is het zeker ook nog mogelijk om een heel eenvoudig kamphuis te huren. Zeker wanneer het gaat om een vakantie of een weekend weg met een schoolklas is het wel net zo prettig wanneer alles niet al te luxe is ingericht. Als de jongens en meisjes maar een bed, een tafel en een stoel hebben, is het vaak al genoeg.

Maak een keuze uit de vele groepsverblijven Nederland

Al helemaal enthousiast om binnenkort weer eens weg te gaan met de hele familie of jullie vriendengroep? Je vindt door heel Nederland heen genoeg grote vakantiehuizen, zodat jullie met zijn allen een geweldige tijd kunnen beleven.